Orient Radio Bulgaria - Bulgaria's Turkish radio !

Photobucket

"Ориент радио България" - Турското радио на България !

вторник, 16 декември 2008 г.

Журналистически протест

Журналистически протест в Асошиейтед прес

Авторите не подписват материалите си в знак на несъгласие с предложените от ръководството икономии
16.12.2008

Журналистите от Асошиейтед прес не подписват материалите си в знак на протест срещу предложените от ръководството мерки за икономии. Това съобщи председателят на синдиката News Media Guild Тони Уинтън, цитиран от "Франс прес".

Уинтън изтъква, че журналистите осъзнават колко тежки са времената, но са на мнение, че качествената журналистика в АП означава да се привличат и задържат най-добрите.

"Уважението към персонала е условие за бъдещите успехи на АП", добавя той.

Синдикатът разкритикува планираните от ръководството "огромни" здравни вноски и намаляването на сигурността на работните места спрямо нормите на професията.

Преговорите с профсъюза продължават от 21 октомври, като първоначално ръководството предложи замразяване на заплатите за една година, последвано от увеличение с 2%. Синдикатът настоява за увеличение от 10%, но изразява готовност да прояви гъвкавост.

Освен неподписаните материали, някои служители от агенцията смятат да откажат да ползват личните си автомобили и техника при изпълнение на служебните си задължения, други ще се задоволят да спазват дословно трудовите си договори.

Протестът е в сила от неделя следобед и се очаква да приключи до края на седмицата.

През последните месеци АП поиска да увеличи тарифите си за ползващите услугите й медии, обединени в кооперация, притежаваща агенцията, но се сблъска с огромна съпротива, тъй като традиционната преса е изправена пред огромни затруднения.нетинфо

Моят списък с блогове

World - Google News

18 Turkish Newspaper Front Page Screen Shots in One Page - Daily Updated

Please Click On Each Newspaper Image To Enlarge

Warning: Image Heavy Page If All Don't Load, Please Click On The Newspaper Title To View

Taraf Hurriyet Referans Birgun Zaman Radikal Milliyet Sabah Vatan Aksam Star Yeni Safak Cumhuriyet Tercuman Vakit Dunya Milli Gazete Posta

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP