Orient Radio Bulgaria - Bulgaria's Turkish radio !

Photobucket

"Ориент радио България" - Турското радио на България !

вторник, 6 януари 2009 г.

Миниреволюции с обществените телевизии

РФИ: Миниреволюции с обществените телевизии в Европа

06 януари 2009 | 14:25 | Агенция "Фокус"

Берлин. Френската обществена телевизия претърпя истинска “миниреволюция” от последните дни. Рекламите след 20 часа бяха забранени. Тази ситуация съвсем не е безпрецедентна в Европа. Обществените телевизии в Германия от дълго време насам са подчинени на това правило. Как се справя германската обществена телевизия без помощта на реклами ще разберем от кореспондента на РФИ в Берлин Паскал Тибо,:

“Телевизията се справя доста добре, а законът за премахването на рекламата в Германия е приет отдавна. Рекламата по Германската обществена телевизия е разрешена от понеделник до събота от 17 до 20 часа. Рекламният блок може да бъде не повече от 20 минути на ден. Трябва обаче да уточня, че приходите от реклама в германската телевизия са нищожни – около 3% до 7% от бюджета на телевизионните канали, тоест зависимостта им от реклами е много слаба. От друга страна, не бива да забравяме, че в Германия таксите за обществената телевизия са най-високите в Европа и дори в света. От 1 януари таксата дори се повиши на 18 евро на месец, или 215 евро на година. Това осигурява приход от най-малко 7 милиарда евро всяка година, който се използва за финансирането на девет регионални канала на националната телевизия РДЕ, както и на много радиостанции, на втората по големина телевизионна верига ЦДФ, както и на различни специализирани програми. Искам да направя и още едно уточнение, което не е без значение – обществените телевизии в Германия изгубиха част от пазара, заради появата на частните канали преди около 25 години, въпреки това те продължават да се радват на интереса на поне половината от германските зрители. Четирите най-големи частни телевизионни канали например привличат вниманието на една трета от германските зрители.
Въпреки че финансирането от реклами е доста скромно, в Германия все пак възникнаха дебати след забраняването на рекламните блокове по обществената телевизия. Наскоро някои депутати изказаха мнение, че рекламата трябва да бъде изцяло премахната от ефира на обществената телевизия. Частните канали разбира се потриват ръце, въпреки че делът рекламодатели, който ще привлекат, не е чак толкова голям. Все пак, в момента, рекламите след 20 часа по обществените телевизии са забранени /тоест във времето, когато рекламните спотове са най-скъпи/, въпреки това ефирът на националната РДЕ остава най-привлекателен – особено преди централните новини в 20 часа.”

Моят списък с блогове

World - Google News

18 Turkish Newspaper Front Page Screen Shots in One Page - Daily Updated

Please Click On Each Newspaper Image To Enlarge

Warning: Image Heavy Page If All Don't Load, Please Click On The Newspaper Title To View

Taraf Hurriyet Referans Birgun Zaman Radikal Milliyet Sabah Vatan Aksam Star Yeni Safak Cumhuriyet Tercuman Vakit Dunya Milli Gazete Posta

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP